navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Latino diva

Dermatologinja objasnila zašto Jennifer Lopez izgleda kao da uopće ne stari

Jennifer Lopez sa 53 godine izgleda mlađe nego ikada, a svi se pitaju šta je ključ mladenačkog sjaja njene kože.

Objavljeno: 09.02.2023. u 21:06
get url
text

Odgovor je dala Andrea Suarez, američka dermatologinja poznata i pod imenom Dr. Dray.

Suarez je na internetu objavila video pod naslovom "Zašto J.Lo ne stari", u kojem objašnjava tajne ljepote zbog kojih zvijezda izgleda bolje nego ikada.

Pjevačica i glumica je 2020. godine istaknula da ne ide na estetske zahvate.

- Nikada nisam bila na botoksu. Više volim prirodni pristup njezi kože, ali želim da su moji proizvodi kvalitetni i da djeluju - priznala je.

Dermatologinja potvrđuje da ovi zahvati nisu jedine stvari koje daju besprijekornu kožu ili pomažu preokrenuti znakove starenja.

Prevencija UV zračenja je ključna

Stručnjakinja za njegu kože kaže da mnogi faktori s kojima se susrećemo tokom života mogu dovesti do stvaranja bora na koži. Jedan od faktora koji pridonosi starenju je izlaganje UV zračenju sunca, protiv kojeg je Lopez poduzela mjere opreza još od mladosti.

- Glavni faktor su UV zrake sunca, a latino diva je prilično jasna u vezi sa činjenicom da od svoje 22. godine stvarno marljivo koristi kreme za sunčanje - ističe Suarez.

Zdrava prehrana je važna

Još jedna važna stvar koju dermatolozi ističu kada je riječ o izgledu kože je prehrana. Stručnjakinja je objasnila kako ne poznaje tačno prehrambene navike poznate pjevačice te dodaje da se ne moramo pridržavati istih, čak i da znamo što pjevačica jede.

- Svačije prehrambene potrebe su jedinstvene za njih i nije nužno korisno slijediti navike slavne osobe jer će one imati različite prehrambene potrebe - ističe.

Objasnila je kako postoje neke stvari koje su dobre za zdravlje kože, što uključuje zdrave masnoće, unos dovoljne količine proteina, vitamina i minerala za izgradnju dobrog zdravog kolagena.

- Ako imate uravnoteženu prehranu, dobit ćete potrebne nutritivne vrijednosti, ali ako preživljavate na prerađenoj hrani bogatoj šećerom, to vam neće omogućiti zdravu kožu - pojašnjava stručnjakinja i napominje da nikakva količina botoksa ili filera to neće promijeniti.

To što smo aktivni daje nam taj sjaj

Vježba je također ključna za zdravlje kože. Zasluge koje pripisuju aktivnosti za svježu i zdravu kožu je to da tjelesna vježba poboljšava cirkulaciju i smanjuje upale u tijelu.

Lopez je poznata po svojim rigoroznim vježbama i plesu, prenosi Bright Side.