open-navfaktor-logo
search
Gledao bh. prvake
"Desetka" podgoričke Budućnosti detektovala najopasnijeg igrača Sarajeva
Fudbaleri Sarajeva će u četvrtak od 20 sati na stadionu "Bilino polje" u Zenici ugostiti podgoričku Budućnost u susret trećeg pretkola Evropske lige.
21.09.2020. u 21:06
get url
text

Pred gostima iz Crne Gore sutra su, prema propozicijama UEFA-e, obavezna testiranja na koronavirus, a u srijedu ujutru će čarter poletjeti ka glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

- Odigrali smo odlično i izbacili Astanu, tako da su nam apetiti porasli pred utakmicu sa Sarajevom. Malo ko je vjerovao u nas, ali svi mi unutar kluba smo bili uvjereni da možemo da proći dalje. Sarajevo je sada najvažnije, samo o tome razmišljamo i naravno da smo svi optimisti - rekao je Igor Ivanović, "desetka" Budućnosti.

Ivanović smatra kako Sarajevo nije nepobjedivo...

- Stručni štab će nam do tančina približiti protivnika u naredna dva dana, a ja sam ih gledao protiv Dinama iz Bresta (poraz 2:1) i Borca iz Banja Luke (pobjeda 4:2). Sarajevo je kvalitetna ekipa koja igra agresivno, a kao najbolji igrač se izdvaja Benjamin Tatar - govori 30-godišnji ofanzivac za zvaničnu klupsku stranicu, te dodaje:

- Naša prednost je što se igra jedna utakmica i što nema publike kada već igramo u gostima, jer Sarajevo ima odlične navijače koji im daju vjetar u leđa i koji su često igrač. Moramo da budemo obazrivi, a samopouzdanja nakon Astane sigurno ne nedostaje.

Pobjednika ovog susreta u play-offu Lige Evrope dočekat će bolji iz meča Riga - Celtic.

- Sarajevo jeste po koeficijentu slabije od Astane, da smo mogli da biramo sigurno bi željeli da izvučemo Sarajevo na žrijebu, ali to ne znači da ćemo da se opustimo. Niti smijemo, niti možemo. Moramo da budemo agresivniji i skoncetrisaniji nego protiv Astane, jer je ulog mnogo veći, a želja svih nas je da se domognemo play-off runde za Ligu Evrope.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.