open-navfaktor-logo
search
Prozor
Detalji tragedije: Imad došao u posjetu Adinu nakon izlaska iz bolnice, bez svijesti ih našli njegovi roditelji
Dvadesetogodišnji Imad Bušatlić iz Privora kod Gornjeg Vakufa stradao je najvjerovatnije usljed trovanja ugljen-monoksidom u tragediji koja se jučer dogodila u Kovačevom Polju kod Prozora.
31.01.2022. u 10:33
get url
text

Njegov prijatelj i vršnjak kod kojeg je boravio u gostima Adin Junuzović je u bolnici i prema zasad nepotvrđenim informacijama u stabilnom je stanju.

Prema zvaničnim informacijama iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, mladiće su u besvjesnom stanju u kući pronašli Junuzovićevi roditelji.

Kako su jutros saopćili, njih je kontaktirala dežurna doktorica Hitne pomoći Doma zdravlja Prozor i prijavila da su im dvojica mladića dovezena u besvjesnom stanju.

Već pri prijemu u Hitnu pomoć Imad nije davao znake života, dok je Adin vozilom Hitne pomoći prevezen u mostarsku bolnicu.

- Po dobijenoj obavijesti o događaju pripadnici policije su utvrdili da su navedena lica tokom noći boravila u porodičnoj kući A. J., te da su ih u besvjesnom stanju u kući pronašli roditelji A. J. Mjesto je osigurano, a uviđaj je izvršila ekipa za uviđaj na čelu s dežurnom tužiteljicom - saopćio je MUP HNK.

Imad i Adin ljetos su završili Karađoz-begovu medresu u Mostaru i bili su dobri drugovi.

Kako je na Facebooku objavio Nazif Garib, njihov odgajatelj iz mederese, Imad je u Kovačevo Polje otišao posjetiti svog školskog druga nakon što je u teškom stanju u bolnici proveo 15 dana.

- Bili su to pravi drugovi. Očito od onih koje je samo smrt i mogla rastaviti. Imad je svoju posljednju ovosvjetsku nafaku u Kovačevu Polju pojeo - naveo je Garib.

Informaciju da je stradao njihov nekadašnji učesnik potvrdili su i iz Karađoz-begove medrese.

- Tužni smo jer je jedna ptica iz našeg medresanskog jata napustila ovaj prolazni svijet. Jutros je, 30. januara 2022. godine, na bolji svijet preselio naš diplomant Imad Bušatlić. Imad je Karađoz-begovu medresu završio u maju 2021. godine, kao maturant 376. generacije. Svojim blagim osmijehom, vedrim licem i ljudskošću oplemenio je naša srca tokom medresanskog školovanja.

Molimo Uzvišenog da se našem Imadu smiluje i podari mu najljepše džennetsko mjesto!

Pošto su mnogi pitali za termin dženaze našem Imadu, obavještavamo vas da se najprije očekuje obdukcija, te će se nakon toga odrediti dan, vrijeme i mjesto dženaze. Informaciju ćemo objaviti na našim zvaničnim stranicama!

Porodici Bušatlić, koja je u Karađoz-begovoj medresi iškolovala svoje dvoje djece, izražavamo ta'ziju, uz dovu Gospodaru da joj podari neizmjernu snagu sabura! Svi smo Allahovi i Njemu se vraćamo! - objavljeno je na Facebook stranici medrese.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.