open-navfaktor-logo
search
O vakcinaciji ministara
Dević odgovorio Vraniću: Pod pritiskom medija priznali ste aferu, budite odgovorniji i hrabriji
Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Mahir Dević odgovorio je ministru zdravstva Kantona Sarajevo Harisu Vraniću nakon što nije dobio odgovor na pitanje u vezi s vakcinacijom šest ministara u Vladi Kantona Sarajevo u kabinetima u zgradi Vlade.
28.09.2021. u 12:43
get url
text

- Vaš odgovor je do te mjere neodgovoran za jednog ministra da je to zaista strašno. Prvo ste aferu oko vakcinisanja ministara danima dezavuirali javnost da se to nije desilo, pa ste pod pritiskom medija priznali aferu, kazali brojem da se vaksinisalo šest ministara i to "meščini" Pfizer vakcinom i sada nam ni manje ni više prodajete jeftini klišej da je ime i prezime nekog ministra lični podatak, a nije lični podatak objaviti ime i prezime nekog uposlenika u KS i visinu njegove plaće – kazao je Dević obraćajući se ministru Vraniću.

VEZANI TEKST - "Ne znam kad su se ministri vakcinisali, nisam učestvovao; neki pacijenti i ljekari familijarno vezani za Clexan"

Kazao mu je da tu priču pokuša prodati tamo gdje to može.

Istakao je da će tražiti zvanično tačno imenom i prezimenom da mu se dostave podaci, imena ministara, kada su tačno vakcinisani i revakcinisani, zatim i ime i prezime medicinske sestre koja je dolazila da vakciniše ministre kao i po čijem nalogu.

- Nečuveno je na koji način srozavamo Skupštinu. Ako smo postavili pitanje, bez obzira na to je li za vas neugodno. Pitao sam kada su revakcinisani ti ministri koji su revakcinisani preko reda i nećete da odgovarate na pitanje i onda nam izmišljate klišeje kako vi to ne znate. Zamislite ministar zdravstva u Vladi KS ne zna kada mu je šest kolega vakcinisano, a to je bila top tema – kazao je Dević, te dodao:

- Pozivamo vas da budete odgovorniji i hrabriji. Nema tu nikakvih ličnih podataka, tu postoji lična zloupotreba ministara u Vladi KS koji su stavili u neravnopravan položaj onkološke pacijente u momentu kada nije bilo Pfzier vakcine, a to ste uradili namjerno i planski. Pravo da vam kažem nisam ni očekivao da ćete odgovoriti, ali da ćete se kriti iza toga je prejeftino za neku mjesnu zajednicu, a kamoli za Skupštinu KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.