open-navfaktor-logo
search
Istraga
Dodik danas u Tužilaštvu BiH
Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik SNSD-a, danas bi trebao biti saslušan u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.
22.03.2022. u 08:29
get url
text

On je najavio da će se odazvati pozivu.

VEZANI TEKST - Zašto Tužilaštvo BiH za šest godina nije saslušalo Dodika u vezi kupovine vile u Beogradu?

Ranije je rekao da je "očigledno da se situacija dramatizuje zbog medijskih napisa da bi se skrenula pažnja sa Federacije BiH, gdje nisu uspjeli da dogovore izmjene Izbornog zakona".

Dodik je prokomentirao i da je očigledno da se ništa ne može dokazati jer nije bilo nikakvih zloupotreba i dodao da ne bi bio tu gdje jeste da se nešto moglo dokazati.

Naveo je da predmet vodi "tužilac koji je radio u Ambasadi SAD-a u Sarajevu". Poručio je da je spreman na svaku vrstu fer i korektne istrage.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine radi na predmetu Pavlović banka koja se tiče vile koju je Dodik kupio u beogradskom elitnom naselju Dedinje još 2007. godine, navodno za 750.000 eura. Navodno je Tužilaštvo BiH nakon nekoliko godina čekanja nedavno konačno dobilo dokumentaciju iz Srbije koja se tiče kupovine beogradske vile. 

Istraga traje još od februara 2016. godine i to nakon što je Srpska demokratska stranka krajem 2015. podnijela krivičnu prijavu protiv organizovane grupe za zloupotrebu službenog položaja i ovlaštenja, davanja i primanja mita, te udruživanja radi činjenja krivičnih djela i organizovanog kriminala.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.