open-navfaktor-logo
search
Odgovorio Borenoviću
Dodik nakon odluke Ustavnog suda BiH: Agencije za lijekove RS-a će biti
Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, izjavio je sinoć da se lider PDP-a Branislav Borenović raduje odluci Ustavnog suda BiH, ali da će, na njegovu žalost, agencije za lijekove entiteta RS biti.
07.07.2022. u 08:00
get url
text

VEZANI TEKST - Ustavni sud BiH odlučio po Džaferovićevoj apelaciji: Dva zakona RS-a privremeno van snage, hoće li Schmidt reagirati

- Zakon je stupio na snagu i bit će sproveden – napisao je Dodik na Twitteru.

Podsjetimo, Ustavni sud BiH jučer je privremeno stavio van snage Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima RS-a i Zakon o dopunama Zakona o entitetskoj upravi.

Borenović je jučer u saopćenju naveo da Ustavni sud obustavlja agenciju za lijekove RS-a, za koju je rekao "da suštinski ne postoji, te da je otvore ako je Dodik dosljedan".

– Ustavni sud obustavlja agenciju za lijekove koja suštinski ne postoji, nema ni direktora, nema ni zaposlenih, nema ni adrese, nema ni telefona, ali je samo papirološki, formalno prisutna da bi se napravila priča od političkih aktera u ovoj zemlji, a da se ne bi pričalo o korupciji, divljanju cijena, neukidanju akciza na gorivo od SNSD-a - kazao je Borenović.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.