open-navfaktor-logo
search
I Porfirije u Crnoj Gori
Dovezena i oklopna vozila: Građani na Cetinju probili još jednu blokadu, policija drži barijeru
Grupa građana na Cetinju probila je još jednu blokadu postavljenu na izlasku iz grada ka kružnom toku.
04.09.2021. u 14:46
get url
text

Prethodno je grupa građana uklonila ograde koje su rano jutros postavljene kod Dvorca kralja Nikole, a zatim se desio incident. Policijske jedinice opremljene za razbijanje demonstracija, tzv. kornjače stigle su na Dvorski trg što su građani doživjeli kao provokaciju. Skandirali su "Izdaja, izdaja", a umalo je došlo i do fizičkog obračuna, piše Pobjeda.

Podgoričke Vijesti pišu da su u gradu primjetne velike policijske snage, a dovezena su i oklopna vozila. Situacija u gradu je trenutno mirna. Dio lokala na Dvorskom trgu na Cetinju prestao je da služi piće, a kako Televizija Vijesti saznaje, u 15 sati bi svi trebali da budu zatvoreni. Televizija Vijesti javlja da je veliki broj vozila iz više crnogorskih gradova krenulo ka Cetinju.

FOTO: Vijesti.me

Patrijarh srpski Porfirije stigao je danas u 13:30 sati u dvodnevnu posjetu Crnoj Gori, saopćeno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP). Iz MCP-a su kazali da je to njegov prvi dolazak otkako je izabran za poglavara SPC-a.

Na podgoričkom aerodromu Porfirija su dočekali mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije i episkop budimljansko-nikšićki Metodije sa sveštenstvom Mitropolije crnogorsko-primorske i Eparhije budimljansko-nikšićke.

U saopćenju se dodaje da će svečani doček Porfirija biti upriličen večeras u 18 časova u Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici, gdje će biti služena svečana doksologija i večernja služba.

Nakon toga će se obratiti Joanikije i Porfirije, a nakon njihovog obraćanja uslijedit će kulturno-umjetnički program.

Porfirije je doputovao u Crnu Goru povodom sutrašnjeg ustoličenja Joanikija na Cetinju, a čija je najava dovela do napetosti u Crnoj Gori i velikog sigurnosnog rizika.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.