open-navfaktor-logo
search
Slučaj iz Šipova
Dvaput bezuspješno pokušao ubiti komšiju, dobio sedam godina robije
Vijeće Okružnog suda Banja Luka osudilo je Predraga Jerinića (27) iz Šipova na sedam godina zatvora zbog dva pokušaja ubistva, kao i drugih krivičnih djela.
21.02.2022. u 15:13
get url
text

Okružno javno tužilaštvo u Banjoj Luci teretilo je Jerinića da je iz lovačke puške u dva navrata pokušao ubiti komšiju Vladimira O. (57) ali ga je oba puta promašio. Za ova krivična djela osuđen je na po tri godine zatvora, a u jedinstvenu kaznu uračunato mu je još i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja, te jedna krađa.

Prvi pokušaj ubistva dogodio se u 22. februara prošle godine oko 17 sati na planini Lisina, blizu lokaliteta "Crni kamen" u Šipovu, kada je optuženi došao do nezavršene lovačke kuće i sačekao da naiđe Vladimir O., pa u njegovom pravcu ispalio jedan metak iz lovačke puške, koji ga nije pogodio.

Potom je krenuo za njim i ispalio više metaka u njegovom pravcu, a jedan metak je pogodio u zemlju 20-30 centimetara pored desne strane oštećenog

Drugi pokušaj ubistva desio se 15. jula prošle godine oko 18 sati, a Jerinić se teretio da je došao do porodične kuće žrtve, sačekao ga da naiđe, a onda u njegovom pravcu ispalio jedan metak iz sačmarice, koji ga također nije pogodio.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.