open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za LP
Dvojica Zmajeva slavila protiv ekipe legendarnog Stevena Gerrarda
Švedski prvak Malmo slavio je s 2:1 protiv škotskog velikana Glasgow Rangersa u prvom meču trećeg pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka.
03.08.2021. u 20:56
get url
text

Poslije prvog poluvremena u kojem nije bilo golova, niti izrazitih prilika, skandinavski tim do vodstva je stigao već u drugoj minuti drugog poluvremena.

Soren Rieks je ispratio dobar centaršut kojeg je u šestnaesterac uputio Veljko Birmančević i preciznim udarcem pogodio donji lijevi ugao protivničkog gola.

Samo dvije minute kasnije srbijanski internacionalac zadao je novu glavobolju legendarnog Stevenu Gerrardu i njegovoj ekipi. Birmančević je ovoga puta bio egzekutor gola koji je udvostručio prednost Malmoa. Asistirao mu je Ander Christiansen.

U 74. minuti susreta koji se igrao pred 5.820 gledalaca Brimančevića je zamijenio bh. repezentativac Adi Nalić, dok je Anel Ahmedhodžić od prve minute komandovao odbranom švedskog prvaka.

Malmo je sve do pete minute sudijske nadoknade imao dva gola prednosti, no kada je Davies pogodio za 2:1, bilo je jasno da će Šveđani na revanš, koji je na programu sljedećeg utorka, putovati s minimalnom rezultatskom prednošću.

U drugom susretu koji je počeo u isto vrijemke Monaco je slavio s 2:0 u gostima kod Sparte iz Praga.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.