open-navfaktor-logo
search
Nakon malog jubileja
Džeko konačno progovorio o oduzimanju kapitenske trake
Jubilarni 30. pogodak Edina Džeke za Romu u evropskim takmičenjima njegovom timu je bio dovoljan da se plasirani u polufinale Evropske lige.
16.04.2021. u 07:38
get url
text

VEZANI TEKST - Ovako su poznati portali ocijenili nastup Edina Džeke protiv Ajaxa

Nakon što je Vučica u prvom susretu u Amsterdamu s 2:1 nadigrala Ajax, u četvrtak navečer remi od 1:1 potvrdio je njen plasman među četiri najbolja tima u ovom takmičenju.

Golom Edina Džeke iz 72. minute Rimljani su stigli do izjednačenja, a osam minuta kasnije Dijamant je napustio teren Olimpica na kojem ga je zamijenio Borja Mayoral.

Nakon utakmice Džeko je govorio za Sky Sport, te na zanimljiv način opisao svoj 117. pogodak u dresu Rome u svim takmičenjima.

- Imam 35 godina. Možda trčim manje, ali lopta je bila takom gdje sam bio. Bio sam sretan, ali i zadovoljan. Tu akciju kod mog gola smo trebali napraviti više puta - kazao je kapiten Zmajeva i treći najbolji strijelac u historiji Rome.

Rimski sastav će se za plasman u polufinale boriti s Manchester Unitedom, a Džeko dobro zna kako je igra i pogađati protiv engleskog velikana.

VEZANI TEKST - Ovo su u Italiji uspjeli samo Del Piero, Inzaghi, Shevchenko i Džeko

- Ako smo stigli do polufinala mogu samo reći da možemo igrati protiv njih. Nismo imali lagan put jer smo izbacili Bragu, Ajax, Shakhtar i sada nas čeka jak tim. Mi smo Roma, došli smo do polufinala i trebamo dati sve da duđemo u finale - poručio je Diijamant.

Najbolji bh. napadač potom se osvrnuo i na probleme koje je imao u ovoj sezoni.

- Ove sezone je bilo uspona i padova, nisam se osjećao najbolje u mnogim stvarima. Ne volim gledati nazad, to što se desilo desilo se, sada idemo u polufinale. Trebamo se zabaviti, ne igra se svake sedmice na Old Traffordu - kazao je Edin, te se na kraju osvrnuo i na oduzimanje kapitenske trake:

- Za mene je čast nositi kapitensku traku Rome, ali ja igram za Romu ne za traku. Samo se to računa. Ostajem li? Teško je o tome misliti sada. Mislimo na prvenstvo i Evropsku ligu, pa ćemo vidjeti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.