open-navfaktor-logo
search
Preokret Veleža
Emotivni Dudić: Proradio je inat mojih heroja, uz podršku "lete kao kamikaze"
Trener Veleža Feđa Dudić emotivno je govorio poslije pobjede Rođenih protiv Širokog Brijega rezultatom 1:0 u uvodnoj utakmici 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
01.04.2022. u 20:21
get url
text

Gol odluke dao je Brandao u 76. minuti, a Rođeni su od 58. minute igrali s igračem manje nakon što je isključen mladi defanzivac Bajrić.

Fenomenalna utakmica, pobijediti na ovakav način... Crveni karton nam je dao vjetar u leđa. Proradio je inat, onda smo nagrađeni Napadali smo i s igračem manje. Nismo dozvolili protivniku da šutira. Čestitam momcima. Heroji moji danas - rekao je Dudić za Arenu Sport uz konstataciju da se ekipa potrošila više nego je namjeravala pred polufinale Kupa BiH i meč s Tuzla Cityjem koji se igra u srijedu.

Dudić je navijačkoj grupi Red Army čestitao 41. rođendan, kazavši da im je ovo najbolji poklon. Još jednom je potcrtao da su Veležu nedostajali navijači, koji su se vratili nakon šest utakmica suspenzije.

- Falili su nam navijači. Danas su vidjeli da se borimo, digli se, dali nam dodatni motiv i onda igrači "lete kao kamikaze". U srijedu očekujem pun stadion, sve ispod za mene će biti neuspjeh - poručio je Dudić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.