open-navfaktor-logo
search
Turski predsjednik
Erdogan osudio gnusne terorističke napade u Somaliji
Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan najoštrije je osudio gnusni nedavni teroristički bombaški napad u Somaliji.
31.10.2022. u 15:17
get url
text

- Nijedan razlog ne može biti izgovor za ubijanje nedužnih civila, djece koja idu u školu, ljudi koji se mole u džamijama - rekao je Erdogan na sastanku s vjerskim službenicima u Ankari.

Dva odvojena krvava teroristička napada u centru Mogadishua dogodio se prije dva dana, a odgovornost za napade preuzela je teroristička organizacija Al-Shabaab.

- Počinioci gnusnog terorističkog napada, koji je odnio živote više od 100 naše braće i sestara u Somaliji, nemaju apsolutno nikakve veze s islamom, šerijatom ili čovječanstvom - dodao je Erdogan.

VEZANI TEKST - Najmanje 100 poginulih u eksplozijama bombi u Mogadišuu

Erdogan je uputio poruku sućuti Somaliji i narodu te afričke zemlje te je dodao da će Turkiye nastaviti podršku bratskoj Somaliji.

- Sve ove terorističke organizacije, bilo da se zovu ISIL, Boko Haram ili FETO, su devijantne strukture koje zloupotrebljavaju našu religiju u svoje prljave svrhe - poručio je turski predsjednik Erdogan.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.