open-navfaktor-logo
search
Korisno
Evo kako da nahranite sobne biljke i kada ih trebate zalivati
I mlijeko je dobra hrana za vaše biljke
10.10.2019. u 18:23
get url
text
Sobne biljke

Veoma je važno da svoje sobne biljke zalivate u tačnim vremenskim razmacima, uvijek u isto doba dana. U jesen ih je najbolje zalivati ujutro, a ljeti tek po zalasku sunca, kad se zemlja i vazduh rashlade. Zapamtite da više cvijeća u saksijama strada zbog preobilnog, nego zbog premalo zalivanja. Svakoj biljci ne odgovara ista količina vode.

Uz redovno zalivanje, biljke traže i dohranu. Osim kupovnih sredstava za tu namjenu postoje i neka koja se nađu u svakom domaćinstvu:

Dohranjujte svoje sobne biljke ohlađenom vodom u kojoj se kuhalo povrće. Kad primijetite da su se listovi vašeg fikusa počeli sušiti, u saksiju sa zemljom stavite jedno bjelance.

I mlijeko je dobra hrana za vaše biljke! Jednom mjesečno sipajte čašicu mlijeka u svaku posudu u kojoj uzgajate cvijeće. Za cvijeće koje je počelo venuti dobra energetska injekcija biće blago zašećerena voda.

Kad zemlja u kojoj uzgajate sobno bilje postane suha i ispucala, krajnje je vrijeme da je omekšate. U tu svrhu nabavite malo piljevine i pomiješajte je sa zemljom u posudi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.