open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Fatiha, minuta šutnje i cvijeće za ubijene policajce: "Ubice naših kolega bit će privedene pravdi"
U prisustvu članova porodica, prijatelja, kolega i predstavnika vlasti, obilježena je treća godišnjica od ubistva policajaca MUP-a Kantona Sarajevo Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.
26.10.2021. u 12:28
get url
text

U sklopu programa obilježavanja godišnjice intonirana je himna Bosne i Hercegovine, proučena je Fatiha, održana minuta šutnje i položeno cvijeće na spomen-obilježje Adisu i Davoru na mjestu ubistva u ulici Geteova do broja 1.

Ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica kazao je kako MUP KS na dnevnoj osnovi radi na rasvjetljavanju ovog slučaja.

- Ne postoji posvećenija institucija ovom predmetu od MUP-a KS. Radimo stalno na ovom predmetu, idemo proaktivno prema kantonalnom Tužilaštvu s preduzimanjem aktivnosti. Ja se nadam i uvjeren sam da će i Kantonalno tužilaštvo KS i MUP KS da se iznesu s ovim zadatkom i da će ubice naših kolega biti privedene pravdi - rekao je Katica.

Dodao je kako otkako je na poziciji ministra insistira da se radi na ovom predmetu.

- Ovo je apsolutni prioritet MUP-a KS. Radimo kontinuirano i ja se nadam i uvjeren sam da ćemo na koncu doći do rezultata - rekao je Katica.

{$galerijaFotografija}

Dodao je kako sarađuju s velikim brojem policijskih i drugih institucija na rasvjetljavanju ovog slučaja.

Programu obilježavanja godišnjice prisustvovali su i brojni policijski službenici, kolege ubijenih policajaca.

VEZANI TEKST - Tri godine od brutalne likvidacije sarajevskih policajaca: Ko je ubio Adisa i Davora?

Sadik Ećo, predsjednik Sindikata policije KS, kazao je kako sindikat, u organizaciji s ministarstvom i upravom policije nastoje očuvati sjećanje na poginule kolege.

- Naravno da se neće zaboraviti, da ćemo uvijek biti tu za njihove porodice. Ne možemo im nadoknaditi taj gubitak - rekao je Ećo koji je izrazio podršku porodicama.

Istakao je kako će pružiti svaki vid pomoći u skladu s mogućnostima.

Dodao je kako ovakvi slučajevi zasigurno da ostavljaju trag.

- Nama je pet policijskih službenika ubijeno na dužnosti, stradalo. Svaki taj događaj ostavi trag na policijske službenike. Nije jednostavno nositi se s tim, ali mi moramo nastaviti brinuti se o sigurnosti građana i pružiti svu neophodnu pomoć građanima - rekao je Ećo koji je ubijeđen da će ubice policajaca biti privedene pravdi.

U pucnjavi koja se dogodila 26. oktobra 2018. oko četiri sata ujutru u sarajevskom naselju Alipašino Polje ubijen je policijski službenik Šehović, dok je Vujinović teško povrijeđen.

Do pucnjave je došlo kada su policijski službenici zatekli grupu kriminalaca u krađi vozila u Geteovoj ulici.

treća godišnjica od ubistva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, 26.10.2021.
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.