open-navfaktor-logo
search
Plijen od 2 miliona eura
Filmski pokušaj pljačke na autoputu u Italiji: Eksplozije, pucnjava, zapaljeni auti
Na glavnom italijanskom autoputu A1 koji povezuje Milano i Napulj odigrala se prava filmska drama, pokušaj pljačke blindiranog automobila koji je prevozio kako se spekuliše oko dva miliona eura.
16.06.2021. u 09:19
get url
text

Razbojnici, za koje italijanski mediji pišu da pripadaju mafiji, prosuli su po cesti šiljke i tako probušili gume i onemogućili kretanje vozila. Izašli su iz svog vozila te sa kalašnjikovim u rukama natjerali neke vozače da napuste svoje automobile.

Kako svjedoci navode, čule su se tri eksplozije. Razbojnici su digli u zrak vozila, koja su ukrali i kojima su stigli na autoput kako bi zameli tragove. Pucali su i u zrak kako bi zastrašili ljude oko sebe.

Zapalili su i dimne bombe kako bi stvorili barijeru između sebe i eventualne policijske potjere, a zatim natjerali dvojicu vozača kamiona da svoja vozila prepriječe preko ceste i tako su dodatno zatvorili pristup mjestu pljačke.

Nije bilo povrijeđenih civila, a zaštitari koji su vozili blindirano opljačkano vozilo pušteni su iz bolnice s lakšim povredama, piše Index.hr.

Razbojnici su u bijegu, a italijanska policija tvrdi da nisu uspjeli uzeti plijen, ali da su uspjeli razvaliti vrata blindiranog vozila. Tu je njihova pljačka stala. Brzo nakon toga dali su se u bijeg, a policija sumnja na to da su se zaputili prema Bologni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.