open-navfaktor-logo
search
Naselje Grbavica
Građani se žalili, iz Parka poručuju: Izvinjavamo se zbog buke kosilica, ali moramo raditi
Buka kosilica za košenje trave svako jutro prije sedam sati ujutro budi stanovnike okolnih zgrada u sarajevskom naselju Grbavica.
26.05.2022. u 19:11
get url
text
Grbavica kosilice

Buka, galama radnika koji i kada ne kose travu ostave upaljenu kosilicu, više se ne može izdržati jer to se ponavlja svako jutro od kada su krenuli sa košenjem trave. Ako se nešto ne riješi, morat ćemo se obratiti za pomoć ljekarima. Kada odgovorni iz Javnog komunalnog preduzeća Park ništa ne poduzimaju, žale se stanovnici dijela naselja Grbavica.

{$galerijaFotografija}

Portal Faktor prenio je žalbe građana Parku na preglasnu jutarnju buku i dobili smo odgovor koji prenosimo u cijelosti:

- Prije svega želimo iskazati iznenađenost upitom koji se odnosi na rad, kako navodite ekipa preduzeća Park na Grbavici, jer dok se mediji bave uglavnom tuđim neradom, mi Vaš upit u tim okolnostima razumijemo čak i pohvalno jer to znači da radimo i doprinosimo prosperitetu. Zaista nikada nismo, a niti nam se neko obratio žalbom na buku i rad mašina u jutarnjim satima, nego isključivo nas hvale zbog toga i činjenice da radimo i ispunjavamo svoje radne obaveze tokom cijelog radnog dana.

Radno vrijeme preduzeća Park počinje u 7 sati, a preduzeće Park u svakoj od sedam kantonalnih općina ima svoje radne jedinice upravo da bi ekipe što prije bile na terenu i održavale zelenilo na istima, te da se vrijeme ne bi gubilo na transport, mašine i slično.

Košnja trave radi se mehanizacijom i mašinskim kosilicama i građani, makar nama direktno to ističu kao pohvalu, jer kažu da je košnja trave ručnim kosilicama već odavno prevaziđen model, a nova mehanizacija i kosilice dokaz su da ulažemo u opremu i alate, kako bi nam zelenilo grada bilo što ljepše, a rezultati rada efektivniji. Građani to itekako primijete, pa vrlo često s obzirom na to da naše radnike viđaju svakog dana tokom cijele godine, da ih poznaju i prepoznaju, organizuju i kafu, napitke, poslasticu za vrijeme pauze. To je stari dobri sarajevski duh i domaćinski odnos.

Površine u KS održavamo u skladu s Programom održavanja, a u našoj nadležnosti je 37 posto površina u KS, od ukupno osam miliona kvadratnih metara, koliko zelenih površina ima u KS. Ukoliko rad mehanizacije smeta nekom od čitalaca Vašeg portala, odnosno korisniku naših usluga, mi se zaista izvinjavamo i molimo za razumijevanje u našoj borbi i potrebi da i na visokom temperaturama i gotovo već sada tropskim vrućinama na otvorenom radimo tokom svih osam sati dnevnog rada.

Rad na terenu počinje oko 7.30 sati i zaista se radi u punom kapacitetu svaki dan, pa čak i vikendom. Uz ispriku još jednom ako rad mašina nekome smeta i pravi buku, ipak nam je drago da građani primijete naš rad i da cijene naša zalaganja, odgovorili su iz KJKP Park.

A kako izgleda priprema radnika Parka za posao i buka zbog koje su se građani žalili, možete vidjeti u videu: 

Park Grbavica, 26.05.2022.
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.