open-navfaktor-logo
search
Članstvo u UO
Hadžihafizbegović tužio Imamovića: Laže i kleveće, nisam u sukobu interesa
U povodu iznesenih laži koje u medije plasira građanin Ahmed Imamović, obavještavam javnost da sam protiv istog podnio krivičnu prijavu putem svog advokata na Općinskom sudu u Sarajevu, stoji u saopćenju Kamernog teatra koje potpisuje Emir Hadžihafizbegović.  
29.04.2021. u 14:13
get url
text

Poručuje da neistine koje iznosi "građanin Imamović nemaju nikakve veze sa njegovim članstvom u Upravnom odboru Fondacije za kinematografiju".

- Ja nemam nikakvu političku funkciju, osim što sam član jednog od organa stranke SDA, i stoga nisam u sukobu interesa kao član Upravnog odbora Fondacije za kinematografiju. Svoje laži i klevete građanin Imamović morat će dokazati na sudu – poručio je Hadžihafizbegović.

Režiser Ahmed Imamović zatražio je zvanično od Vlade Federacije BiH da smijeni Emira Hadžihafizbegovića sa mjesta člana Upravnog odbora Fondacije za kinematografiju FBiH, uz napomenu da on ne ispunjava uvjete za tu poziciju.

Imamović je u svom zahtjevu Vladi FBiH istakao da Hadžihafizbegović ne ispunjava uvjet kojim je određeno da kandidat za imenovanje na poziciju predsjednika i članova Upravnog odbora, ne smije biti na funkciji u političkoj stranci.

Dodao je da je on pozicioniran na visokoj funkciji u političkoj stranci, odnosno na funkciji člana Predsjedništva političke stranke, te stoga njegovo imenovanje za člana UO Fondacije nije zakonito.

- O njegovoj funkciji u političkoj stranci Vam i ne trebam nešto posebno navoditi jer Vam je to vrlo dobro poznato s obzirom na to da ste članovi istog organa iste političke stranke - navodi Imamović u dopisu upućenom federalnom premijeru Fadilu Novaliću.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.