open-navfaktor-logo
search
Piši pa briši
Halima Uk odustala od rada na izborima u ime HDZ-a, zašto je obrisan dokument sa stranice OIK-a?
Halima Uk, majka generalnog sekretara Naše stranke Nihada Uka, odustala je od rada u biračkom odboru pri Općinskoj izbornoj komisiji (OIK) u sarajevskoj Općini Centar, kojem je bila u ime HDZ-a, saznaje Faktor.
15.09.2022. u 11:39
get url
text

VEZANI TEKST - Majka Nihada Uka u biračkom odboru ispred HDZ-a: Tvrdi da nije, zvanični dokumenti govore drugačije
 

Kako saznajemo, Halima Uk je ovu odluku donijela u utorak, 13. septembra, a zanimljivo je da se upravo taj dan na društvenim mrežama počeo širiti dokument koji dokazuje da je Halima Uk u biračkom odboru ispred HDZ-a.

Taj dokument na stranici Općinske izborne komisije Centar bio je dostupan javnosti od 2. septembra, sve do jučer kada je Faktor objavio tekst o Halimi Uk i njenom angažmanu u biračkom odboru u OŠ Musa Ćazim Ćatić u ime HDZ-a. Nakon otprilike sat vremena od objavljivana teksta, dokument je obrisan sa stranice Općinske izborne komisije.

Iz OIK-a navode da su matični brojevi članova biračkih odbora koji su javno napisani u dokumentu bili razlog brisanja dokumenta, ali nije jasno kako je to uočeno tek 12 dana nakon njegovog objavljivanja i sat nakon teksta na Faktoru?!

VEZANI TEKST - Potpis majke Nihada Uka na HDZ-ovoj izjavi, sin vijećnika Naše stranke u biračkom odboru u ime HDZ-a
 

Jutros je na stranici OIK-a osvanuo novi dokument, ovaj put bez brojeva telefona i matičnih brojeva članova biračkog odbora, a na tom spisku je i dalje Halima Uk, iako je odustala od rada na izborima.

Međutim, saznajemo da će sjednica OIK-a biti odražana danas, te će ime Halime Uk vjerovatno biti obrisano sa spiska. 

 

 

 

 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.