open-navfaktor-logo
search
Vremenska prognoza
I danas u BiH pretežno oblačno i nestabilno, ponegdje se očekuju pljuskovi i grmljavina
U Bosni i Hercegovini danas pretežno oblačno i dalje nestabilno vrijeme, povremeno sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.
30.05.2022. u 07:59
get url
text

Vjetar će biti slab, većinom južnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C, na jugu zemlje do 27°C.

U Sarajevu djelimično vedro. Povremeno su mogući pljuskovi od sredine dana prema poslijepodnevnim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 11°C, a najviša dnevna oko 22°C.

U utorak, 31.5.2022, u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. U drugoj polovini dana u većem dijelu zemlje se očekuju pljuskovi sa grmljavinom. Bez padavina na jugu.

Vjetar slab većinom južnog smjera. U sjevernim područjima vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27°C, na jugu do 29°C.

U srijedu, 01.6.2022, u Bosni umjerena naoblaka. U poslijepodnevnim satima sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom u centralnim i istočnim područjima. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab promjenljivog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 28°C, na jugu zemlje do 32°C.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.