navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Popularna serija

"Igra prijestolja" uskoro i na pozorišnim daskama

George R. R. Martin razvija scensku verziju "Igre prijestolja" za Broadway, West End i Australiju.

Objavljeno: 01.04.2021. u 08:16
get url
text

Autor bestselera vratit će dobro poznate likove iz njegovog fantastičnog svijeta, ali na pozorišne daske. Priča će se vrtjeti oko Velikog turnira u Harrenhalu, takmičenju koje se dogodilo 16 godina prije događaja iz prve knjige i HBO-eve serije.

- Predstava će po prvi put odvesti publiku dublje iza kulisa znamenitog događaja koji je prethodno bio obavijen velom tajne. Uz mnoge najznamenitije i najpoznatije likove iz serije, produkcija će se bazirati na priči usredotočenoj na ljubav, osvetu, ludilo i opasnosti bavljenja proročanstvima, u procesu otkrivanja tajni i laži koje su samo nagoviještene do sada - navodi se u službenom opisu predstave.

Martin sarađuje s producentima Simonom Painterom i Timom Lawsonom, dramaturgom Duncanom MacMillanom, te rediteljem Dominicom Cookeom, piše britanski Guardian.

Još neimenovana predstava će se prvi put odigrati u Velikoj Britaniji, SAD-u i Australiji 2022. godine.

- To bi trebalo biti spektakularno - rekao je Martin.

Vijest slijedi nakon najave da je Martin potpisao petogodišnji osmocifreni ugovor s HBO-om. Prvi projekat nakon završetka "Igre prijestolja", bit će serija pod nazivom "Kuća zmaja" koja se odigrava prije događanja u "Igri prijestolja", a u kojem glume Olivia Cooke i Matt Smith. Prikazivanje serije se planira za 2022. godinu.