open-navfaktor-logo
search
Loše vijesti
Ima li za Pjanića mjesta u timu Barcelone kojeg sanja Xavi Hernandez?
Kakva je sudbina Miralema Pjanića u dresu Barcelone? Iz Španije ne stižu optimistične vijesti.
11.07.2022. u 12:05
get url
text

Katalonski Sport objavio je listu igrača Barce o kojoj sanja trener Xavi Hernandez. A na toj listi nema mjesta za fudbalskog reprezentativca Bosne i Hercegovine.

Kada su u pitanju veznjaci, Sport navodi kako Xavi na sredini terena želi da vidi sljedeće igračle: Sergio Busquets, Nico Gonzalez, Franck Kessie, Pedri Gonzalez, Pablo Gavi, Sergi Roberto i Frenkie de Jong/Bernardo Silva.

VEZANI TEKST - Xavi otpisao pet fudbalera, poznata sudbina Pjanića

Na pozicijama golmana Xavijeva želja su Marc-Andre ter Stegen i Inaki Pena, a u odbrani to su: Ronald Araujo, Jules Kounde, Andreas Christensen, Eric Garcia, Gerard Pique, Jordi Alba, Marcos Alonso, Sergino Dest i Cesar Azpilicueta.

Na kraju, kada su napadaču u pitanju, trener Barce, želi sljedeće igrače: Ansu Fati, Ferran Torres, Pierre-Emerick Aubameyang, Robert Lewandowski, Raphinha i Ousmane Dembele.

Većina pomenutih igrača već nosi dres katalonskog tima, ali neki su daleko od Nou Campa. Hoće li (ne)realizovani transferi osigurati Pjaniću ostanak u Barci saznat ćemo ubrzo. Možda već 16. jula kada je ekspedicija španskog tima putuje na američku turneju. Ukoliko ne bude u avionu za SAD, bila bi to jasna poruka Pjaniću da je vrijeme za pakovanje kofera i napuštanje Nou Campa.  

Kao moguće nove destinacije našeg reprezentativca pominju se Lyon (Francuska) i Al-Nassr (Saudijska Arabija).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.