open-navfaktor-logo
search
Izbori u Srbiji
Izbila tuča članova biračkog odbora na biralištu u Novom Pazaru
Sva biračka mjesta za glasanje na izborima u Srbiji su otvorena u sedam sati osim jednog u Novom Pazaru gdje je izbila tuča, rekao je predsjednik Republičke izborne komisije (RIK) Vladimir Dimitrijević na prvoj konferenciji.
03.04.2022. u 09:50
get url
text
Vladimir Dimitrijević

Naveo je da jedino biračko mesto koje nije otvoreno je broj 77 u Novom Pazaru.

- Došlo je do izvjesnih problema, tuče od strane biračkog odbora, intervenisala je policija - dodao je Dimitrijević.

Objasnio je da će se glasanje odvijati bez prekida tokom cijelog dana, odnosno do zatvaranja birališta u 20 sati, nakon čega će "birački odbori pristupiti rezultatima glasanja".

U Srbiji se dans održavaju predsjednički izbori, vanredni parlamentarni i izbori za skupštinu Beograda i još 13 gradova i općina. Pravo glasa ima 6.502.307 građana.

Osam je kandidata za predsjednika, i to aktuelni predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, kandidat koalicije oko Srpske napredne stranke, zatim Miša Vacić, kandidat grupe gradjana Srpski patriota – Miša Vacić, Biljana Stojković , kandidatkinja koalicije Moramo, Branka Stamenković, ispred liste Suverenisti, Zdravko Ponoš koji je kandidat koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije, te kandidat pokreta Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski i kandidat Patriotskog bloka za obnovu Kraljevine Srbije Boško Obradović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.