Preduzeće radi-ne radi

Je li SDP "trajno zatvoren" ili nije, pitanje je sad

Ako ste se kojim slučajem namjeravali učlaniti u Socijaldemokratsku partiju Bosne i Hercegovine (SDP BiH), pa ste pretraživali na Googleu adresu najbližeg općinskog odbora, još sinoć ste mogli naići na podatak da je ta stranka, njena Centrala u Alipašinoj 41 u Sarajevu, "trajno zatvorena". 

- Preduzeće(?!) Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine je trajno zatvoreno. Ako to nije tačno, možete predložiti izmjenu - tako je sugerirao Google, a sugerirali su i korisnici društvenih mreža koji su otkrili ovu zanimljivost na tom popularnom internet pretraživaču, pa su screenshot dijelili uz šaljive doskočice. 

U SDP-u su očito primijetili šaljive tvitove, pa su već danas otvorili "radnju" i predložili novo radno vrijeme. Ili je bilo riječi o zatvaranju dok je predsjednik SDP-a Nermin Nikšić u Njemačkoj, gdje je otputovao odmah nakon fijaska "tojke" (SDP, Naša stranka, Narod i pravda) pri izboru gradonačelnika Sarajeva. 

- Ne cveta cveće ni u naše preduzeće - rekao bi Srećko Šojić, čuveni filmski lik iz perioda bivše Jugoslavije. Ovo, Nikšićevo, "preduzeće" izgleda još radi, ali kao i Šojićevo "kuburi s budžeti". 

 

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga