Ako su vam dosadili klasični recepti s tikvom, isprobajte slane muffine koje ćete napraviti zaista brzo. Odlični su topli i hladni, a vrlo su praktični za ponijeti na posao ili kao zdravi obrok koji djeca mogu ponijeti u školu.
Za ovaj ukusni recept trebate napraviti pire od bundeve i spojiti ga s nekoliko sastojaka. Odvojite tekuće i suhe sastojke, spojite ih u glatku smjesu, ubacite u peć i uživajte u okusima i mirisima jeseni.
Muffini s tikve – sastojci:
Za pire od tikve:
200 g tikve
50 g maslaca
50 ml mlijeka
Sol, papar, prstohvat kurkume
Za muffine:
Pire od tikve
200 g glatkog brašna
2 jaja
Prašak za pecivo
100 ml grčkog jogurta
150 g feta sira
Šaka sjemenki tikve
Sol, papar
Muffini s bundevom – priprema:
Pripremite pire od tikve. Tikvu nasjeckajte na kockice i prelijte vodom. Kuhajte je 20 minuta na laganoj vatri. Procijedite je, dodajte mlijeko i maslac, začinite i pretvorite u pire pomoću štapnog miksera.
U jednoj zdjeli pomiješajte jaja, pire od tikve, grčki jogurt i feta sir, a u drugoj brašno i prašak za pecivo. Mokre i suhe sastojke sjedinite kuhačom u glatku smjesu. Smjesu stavite u kalup za muffine, a na vrh svakog muffina stavite nekoliko sjemenki tikve. Stavite ih u pećn zagrijanu na 180 stepeni i pecite 30 minuta.