navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Zdravo

Jesenska poslastica: Muffini sa fetom i tikvom

Među vjesnicima jeseni tikva je definitivno jedna od namirnica koju najviše volimo. Kremaste supe, pite, kolači, fritule i rižota samo su neki od načina na koje možemo pripremiti ovu zdravu namirnicu.

Objavljeno: 29.09.2022. u 15:19
get url
text

Ako su vam dosadili klasični recepti s tikvom, isprobajte slane muffine koje ćete napraviti zaista brzo. Odlični su topli i hladni, a vrlo su praktični za ponijeti na posao ili kao zdravi obrok koji djeca mogu ponijeti u školu.

Za ovaj ukusni recept trebate napraviti pire od bundeve i spojiti ga s nekoliko sastojaka. Odvojite tekuće i suhe sastojke, spojite ih u glatku smjesu, ubacite u peć i uživajte u okusima i mirisima jeseni.

Muffini s tikve – sastojci:

Za pire od tikve:

200 g tikve
50 g maslaca
50 ml mlijeka
Sol, papar, prstohvat kurkume

Za muffine:

Pire od tikve
200 g glatkog brašna
2 jaja
Prašak za pecivo
100 ml grčkog jogurta
150 g feta sira
Šaka sjemenki tikve
Sol, papar

Muffini s bundevom – priprema:

Pripremite pire od tikve. Tikvu nasjeckajte na kockice i prelijte vodom. Kuhajte je 20 minuta na laganoj vatri. Procijedite je, dodajte mlijeko i maslac, začinite i pretvorite u pire pomoću štapnog miksera.

U jednoj zdjeli pomiješajte jaja, pire od tikve, grčki jogurt i feta sir, a u drugoj brašno i prašak za pecivo. Mokre i suhe sastojke sjedinite kuhačom u glatku smjesu. Smjesu stavite u kalup za muffine, a na vrh svakog muffina stavite nekoliko sjemenki tikve. Stavite ih u pećn zagrijanu na 180 stepeni i pecite 30 minuta.