open-navfaktor-logo
search
Mladi fudbaler
Juniorski reprezentativac BiH: Filip Čuić u izboru za najboljeg igrača Lige prvaka
Najbolji strijelac juniorske ekipe Hajduka iz Splita u UEFA Youth League Filip Čuić uvršten je u izbor za najboljeg igrača tog takmičenja u 2021. godini.
23.12.2021. u 12:21
get url
text

Čuić je sa šest golova drugi strijelac dosadašnjeg dijela Lige prvaka mladih, gol više od njega postigao je Mads Hansen iz Midtyllanda.

Treba uzeti činjenicu da je Danac zabio dva gola iz penala dok je Čuić sve golove postigao iz igre.

Juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine je odličnim igrama zaslužio ulazak u izbor koji se provodi na službenom Instagram profilu UEFA Youth League, a glasaju navijači.

Uz Čuića u izboru za najboljeg igrača se nalazi već pomenuti Hansen, kao i još pet mladih nada evropskog i svjetskog fudbala: Djeidi Gassama iz PSG-a, Cisse Sandra iz Club Bruggea, Zalan Vancsa iz budimpeštanskog MTK, Samba Diallo iz Dynamo Kyiva i Bradley Fink iz Borussije Dortmund.

Čuić je nedavno pružao odlične partije u dresu naše juniorske reprezentacije koja je na turniru u Bugarskoj izborila Elitni krug kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Inače, sin je bivšeg premijerligaškog sudije, a sada kontrolora suđenja u Premijer ligi BiH Tomislava Čuića.

Hajduk će u susretu play-offa UEFA Lige prvaka mladih igrati protiv Atletico Madrida.

Pobjednik prolazi u osminu finala ovog takmičenja koju su već izborili:

PSG, Juventus, Liverpool, Manchester United, Benfica, Real Madrid, Red Bull Salzburg i Sporting.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.