open-navfaktor-logo
search
Skupština
Kanton Sarajevo: Mirza Čelik zaražen koronavirusom, svi zastupnici idu u samoizolaciju?
Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Mirza Čelik obavijestio je jutros u 10 sati i 25 minuta kolege zastupnike da je pozitivan na koronavirus.
22.06.2020. u 11:18
get url
text

- Ovim putem želim obavijestiti sve osobe sa kojima sam bio u kontaktu proteklih dana o rezultatima testiranja. Molim vas da se telefonski obratite porodičnom ljekaru i obavijestite   o kontaktima kako bi dobili odgovarajuće upute i savjete -  poručio je Čelik.

Istakao je da se trenutno nalazi na kućnom liječenju te da je stabilnog zdravstvenog stanja.

Čelik je predsjedavao sjednicom koja je održana 16. juna.

Kontaktirali smo neke od skupštinskih zastupnika, koji su 16. juna prisustvovali ovoj sjednici i bili u direktnom kontaktu sa Čelikom, kako bi saznali da li su dobili upute kako će se oni dalje ponašati.

- Do ovog trenutka niko nas nije obavijestio niti pozvao, osim što je kolega Čelik u Viber grupi poslao nam obavijest. Logično bi bilo da sada neko iz stručnih službi Skupštine kontaktira epidemiologa, da idemo svi u samoizolaciju i da naravno svi budemo testirani. Zaista mislim da su mnogi krajnje neozbiljno shvatili prirodu ovog virusa i preporuke struke - kaže naš sagovornik iz Skupštine KS.

Podsjećamo, prije dva dana zastupnik Elmedin Konaković putem društvenih mreža javnosti je saopćio da je pozitivan na koronavirus.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.