open-navfaktor-logo
search
Društvene mreže
Kao da niste bili tu: Uz ove trikove možete prikriveno gledati storyije na Instagramu
Ne postoji osoba koja koristi društvene mreže a da nije nekad nekoga istraživala. U nastavku pronađite nekoliko trikova kako da sačuvate anonimnost, a istovremeno pronađete šta vas zanima.
17.01.2023. u 19:32
get url
text

Na društvenim mrežama u zadnje se vrijeme priča kako je moguće pogledati Instagram storyje korisnika a da na listi gledatelja ne piše vaše ime. Za ovaj oblik stalkanja mnogi koriste stranice kao što je Inflact.

Kada posjetite ovu stranicu, potrebno je kliknuti na Tools > Profiles > Stories Viewer, a zatim u polju za pretragu unijeti korisničko ime "žrtve" vašeg istraživanja, uz prefiks "@". Nakon toga Inflact će vam prikazati traženi Story (ili objave), a vi ćete ostati anonimni. Čak će vam biti ponuđeno da preuzmete fotografije na svoj uređaj.

Pri korištenju ove stranice čak se nije potrebno ni logirati. Jedino zaključani profili nisu izloženi ovakvom pregledavanju. Ipak, onima koji jesu, vaš će pregled biti prikazan pod korisničkim imenom Viewer for Instagram. Važno je napomenuti da nikada ne možemo biti sigurni hoće li Instagramova ažuriranja ukinuti anonimnost.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.