open-navfaktor-logo
search
Odbijaju dom na Bjelavama
Kapidžić napustio sastanak: Umjesto u spreman izolatorij, Opća bolnica želi trpati ljude u neuslovne prostorije
Aktivnosti na preuređenju bivše garnizone ambulante u blizini Opće bonice "Prim. Dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu i dalje su u fazi pregovora. 
17.08.2020. u 12:52
get url
text

Na današnjem sastanku predstavnika Opće bolnice, Zavoda za izgradnju KS, Ministarstva zdravstva, UNDP-a i Faruka Kapidžića, ministra prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, na kojem su trebale biti utvđene pojedinosti u vezi s tim koliko je potrebno vremena i novca da se uspostavi izolatorij u ovom objektu, ništa nije dogovoreno.

Prema riječima ministra Kapižića, on je napustio sastanak prije njegovog završetka, budući da iz Opće bolnice imaju nerealne planove.

VEZANI TEKST - Kapidžić saopćio da je posao za 50 radnika u izolatoriju na čekanju, Općoj bolnici poručio da se uozbilji

- Oni su ostali da rade, dogovaraju tehnička pitanja. Ja sam tražio papir na kojem će decidno pisati koji minimum vremena i novca treba da se taj objekat osposobi. Onda Vlada KS treba da se odredi spram toga i da se vidi da li je to uopće pametno, jer objekat nije za ovih namjena. Iz Opće bolnice su protiv izolatorija u Studentskim domovima na Bjelavama, jer kao ne zadovoljava standarde. A, s druge strane, hoće da natrpaju ljude u neuslovne prostorije i da se to sve napravi za 10 do 20 dana, što je nemoguće – kazao je Kapidžić, dodavši da su prostorije u studentskim domovilma "hotel s pet zvdjezdica u odnosu na objekat u Općoj bolnici".

Istakao je da se što prije mora reagovati, budući da nema još mnogo vremena.

- Nadam se da će nešto završiti. Oni sada tjeraju inženjere da potpišu da se to može napraviti za 20 dana, to je pritisak na njih, koji kažu da je nemoguće za tako kratak rok napraviti instalacije, mokre čvorove... Mene ne interesuje da li može ili ne. Znam stvarno stanje i na šta će to ispasti. Mislim da se izolatorij u tom objektu ne može tako brzo napraviti i da objekat nije uslovan. Čekamo sutra, pa ćemo vidjeti – zaključio je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.