open-navfaktor-logo
search
Došao iz Kine
KBC Split: Mlađi muškarac u izolaciji zbog sumnje na koronavirus
Na odjelu za infektivne bolesti KBC-a Split od nedjelje navečer zbog sumnje na koronavirus nalazi se mlađi muškarac, koji se nedavno vratio iz Kine, ali rezultati nalaza još nisu gotovi, saznaje se iz bolnice.
02.02.2020. u 22:39
get url
text
KBC Split
KBC Split

Pacijent ima blage simptome, pa se najvjerovatnije ne radi o koronavirusu, ali s obzirom da je nedavno boravio u Kini i ima simptome, po protokolu mora biti izoliran od ostalih pacijenata, piše Index.hr.

Nalaz je poslan u Kliniku za infektologiju Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu i već do sutra bi se trebalo nešto pouzdanije znati jesu li njegovi simptomi posljedica zaraze koronavirusom ili im je uzrok nešto drugo.

Pacijent će do daljnjeg ostati izoliran, a Klinika za infektologiju KBC-a Split ima osiguran prostor za izolaciju koji je odvojen od ostatka Klinike, ima zaseban ulaz te sve što je potrebno da osoba eventualno zaražena koronavirsuom bude odvojena od ostalih bolesnika, a svu potrebnu opremu za ovakve slučajeve ima i medicinsko osoblje.

Ako se potvrdi postojanje koronavirusa, pacijent će se prevesti u Kliniku za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.