open-navfaktor-logo
search
Košarkaški haos
Klubovi iz RS-a bojkotuju Prvenstvo BiH, najavili formiranje nove lige u kojoj bi igrao i Spars?
Košarkaški savez Republike Srpske zatražit će odgodu starta prvenstva Bosne i Hercegovine i hitnu sjednicu Upravnog odbora KSBiH.
14.10.2021. u 22:46
get url
text

Kako javlja Sportdc ukoliko do toga ne dođe moguće je formiranje novog takmičenja na nivou BiH.

Ovo je zaključak nakon današnje sjednice Upravnog odbora KSRS u Lukavici i sastanka sa predstavnicima klubova iz manjeg bh. entiteta, članovima Prvenstva BiH.

- Nakon ovog večerašnjeg sastanka jasno je da prvenstvo Bosne i Hercegovine sigurno neće krenuti ovog vikenda - tvrdi Sportdc.

Odluka Upravnog odbora i klubova, ali i službenih lica, sudija, kontrolora, delegata je da se ne ide na utakmice.

- Jednoglasna odluka svih iz RS-a je da se ne pojave na terenima ovog vikenda. Nećemo pristati na ucjene i nelegitimne odluke - rekao je Aleksandar Đurđević, predsjednik Upravnog odbora KSRS.

VEZANI TEKST - Teletović: Ne investiramo novac, upravljamo ligom, Berbić: Stid me je

Košarkaški savez RS će odmah zatražiti odgodu starta prvenstva, hitnu sjednicu UO KSBiH, a ako do toga ne dođe, imaju rješenje, šta i kako dalje.

- Mi klubovima moramo ponuditi rješenje. Imamo ga. Ako nema dogovora možda bude neko novo takmičenje - zaključio je Đurđević.

Navodno, nova košarkaška liga na nivou Bosne i Hercegovine bi se mogla brzo formirati, a kako piše Sportdc njeni članovi ne bi bili samo klubovi iz manjeg entiteta. Navodno, osim Sparsa, postoji još klubova iz Federacije BiH, koji su spremni da se nađu u tom takmičenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.