open-navfaktor-logo
search
Lukač ga smijenio
Ko je Nedeljko Lubura, inspektor MUP-a RS-a koji je uhapšen danas u Banjoj Luci
Inspektor Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Nedeljko Lubura, koji je danas uhapšen u akciji policije RS-a i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, dugi niz godina bio je na visokim pozicijama u policiji ovog entiteta.
11.08.2022. u 12:00
get url
text

U trenutku hapšenja bio je zaposlen u Službi za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu MUP-a RS-a, a iz MUP-a RS-a danas su saopćili da će odmah biti suspendovan i protiv njega će biti podnesen zahtjev za sprovođenje unutrašnjeg postupka.

VEZANI TEKST - U Banjoj Luci uhapšen inspektor MUP-a RS-a Nedeljko Lubura i Banjalučanin Bojan Roguljić
 

Lubura je nekada bio načelnik Sektora kriminalističke policije nekadašnjeg Centra javne bezbjednosti Banja Luka, odnosno današnje Policijske uprave, a nakon toga je prešao u sjedište MUP-a i bio načelnik Uprave za borbu protiv terorizma i ekstemizma.

U januaru 2019. godine rješenjem ministra unutrašnjih poslova RS-a Dragana Lukača smijenjen je sa ove pozicije, zajedno sa Darkom Ilićem, tadašnjim načelnikom Uprave za organizovani kriminal.

Kako nam je potvrđeno iz istrage, Lubura je uhapšen na osnovu informacija koje su policija RS-a i Tužilaštvo BiH dobili od EUROPOL-a, a na teret mu se stavljaju krivična djela organizovani kriminal, pomoć počiniocu poslije izvršenog krivičnog djela i zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

Zajedno sa njim danas je uhapšen i Banjalučanin Bojan Roguljić, i obojica se nalaze na kriminalističkoj obradi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.