open-navfaktor-logo
search
Reakcije
KO SDA: Mandićevo začepljenje odvoda na Miljacki ilustrira karakter ove Vlade KS
Brzina kojom je ministar potrčao da začepi odvod na Miljacki i da se odmah pohvali time (plativši čak sponzoriranu objavu na društvenim mrežama!), ukazuje na metod ove Vlade, koja svoju zapanjujuću nekompetentnost i odsustvo konkretnih rezultata prikriva prekomjernim i neutemeljenim samohvalisanjem, po principu "mnogo vike ni oko čega", kazali su iz KO SDA
13.07.2019. u 18:59
get url
text

Skandal koji je proizveo ministar komunalne privrede i infrastrukture KS Srđan Mandić, odlučivši da začepi otvor u zidu na Miljacki koja još od doba Austro-Ugarske služi kao odvod sa ulice u slučaju poplava, ilustruje na pravi način populistički karakter trenutne Vlade KS, poručili su iz Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije Sarajevo. 

- Mandić je u ovom slučaju pokazao da stvarima pristupa arogantno, pod utjecajem stereotipa (kao da 100 godina u Sarajevu vlasti nisu ništa radile), i na koncu bez konsultovanja struke, umislivši da je pokupio svu pamet svijeta, a kako to uvijek završi pokazao je i ovaj slučaj.

Brzina kojom je ministar potrčao da začepi odvod na Miljacki i da se odmah pohvali time (plativši čak sponzoriranu objavu na društvenim mrežama!), ukazuje na metod ove Vlade, koja svoju zapanjujuću nekompetentnost i odsustvo konkretnih rezultata prikriva prekomjernim i neutemeljenim samohvalisanjem, po principu "mnogo vike ni oko čega".

Samo začepljenje odvoda nije najgora stvar u radu ove Vlade KS, ali brutalno populističko neznanje i najgori stereotipi koje je iskazao ministar Mandić na ovom primjeru zapanjuju svakog građana KS, posebno ako znamo da ovaj ministar rukovodi Ministarstvom koje ima preko 47 miliona KM u Budžetu, i nije našao ništa bolje da uradi nego da uništava kulturno-historijsko naslijeđe Sarajeva - navodi se u saopćenju KO SDA.

Ministar Mandić je prije dvije sedmice na svom zvaničnom Facebook profilu objavio kako je obaviješten o "jezivoj rupi u zidu" kod restorana "Dva ribara".

- Već danas su radnici KJKP RAD Sarajevo to popravili. Ako smo narušili opštinsku ili gradsku nadležnost, koristim priliku da se javno izvinim. Hvala našoj sugrađanki Aidi na dojavi. Idemo dalje - poručio je tada ministar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.