navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Zanimljivo istraživanje

Koliko boja zidova spavaće sobe utječe na vaš ljubavni život

Britanski časopis "Women's Health" uradio je zanimljivo istraživanje vezano za to kako boja zidova, ali i drugi detalji u spavaćoj sobi utječu na učestalost intimnih odnosa među partnerima.

Objavljeno: 10.03.2020. u 12:52
get url
text

Jedan od prvih zaključaka jeste da su žene subotom u 23 sata najviše raspoložene za seks, a bojom zidova možete rasplamsati strasti. Od boja, tako, najviše motivacije za uživanje među plahtama daje ljubičasta, a slijede je crvena i plava. Crveni zidovi podstaknuli su parove na seks 3,18 puta sedmično, a vlasnici soba s plavim zidovima ljubav su vodili 3,14 puta.

Kada su boje u pitanju, dalje navodi istraživanje, prave ubice strasti su zelena ili siva, koje trebate izbjegavati ukoliko se ne želite zadovoljiti intimnim odnosima najviše jedanput, dvaput sedmično.

Rezultate istraživanja potvrđuje i dizajnerica enterijera Laurence Llewelyn-Bowen, koja kaže da ako želite bezličan seksualni život, onda imajte i bezlično obojene zidove.

Za unaprijeđenje odnosa možete uraditi preuređenje, te posvetiti vrijeme detaljima, kao što su svilene ili satenske plahte koje obećavaju najuzbudljiviji seksualni život. Naime, svilene plahte podstiču na strastveno vođenje ljubavi u prosjeku čak 4,35 puta sedmično u odnosu na pamučne, koje će se zbog "vrućih igrica" zgužvati svega 2,72 puta svake sedmice.