open-navfaktor-logo
search
Izbori u Hrvatskoj
Kolinda priznala poraz: Pustila je suzu, čestitala Milanoviću
Ja večeras ne namjeravam vraćati niskim udarcima, ovo je država krvlju stvorena, ljubavlju nošena i neka tako i ostane, rekla je Grabar-Kitarović
05.01.2020. u 22:25
get url
text
Kolinda Grabar-Kitarović

Nakon što su prebrojani glasovi, javnosti se obratila odlazeća hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Državno izborno povjerenstvo RH objavilo je rezultate predsjedničkih izbora u Hrvatskoj nakon što je obrađeno 99,85 posto biračkih mjesta.

Zoran Milanović osvojio je 1.034.222 glasova ili 52,70 posto, a Kolinda Grabar-Kitarović 928.226 glasova ili 47,30 posto.

"Drage Hrvatice i Hrvati, hrvatski državljani u domovini i svijetu. Hvala svima koji su izašli, pokazali da im je stalo do Hrvatske. Hvala vam", rekla je Grabar-Kitarović.

Potom se zahvalila porodici, svom suprugu, djeci i roditeljima, a potom je zahvalila i HDZ-u te ostalim strankama koje su je podržale. Dok je govorila o porodici na licu su joj se mogle vidjeti suze.

- Ostanimo ujedinjeni za našu Hrvatsku. Poruka koju moramo izvući je da očito moramo biti više među građanima. Hrvatska je odlučila, Milanović će biti predsjednik - rekla je odlazeća predsjednica Hrvatske.

Potom je prekinula zvižduke i čestitala pobjedniku.

- Čestitam mu. Ja ni riječ neću reći protiv sljedbenika. Tu sam, pružam mu ruku da pokažem da prijenos vlasti može biti civiliziran, da ga uputim u što sam radila, da se nađemo i prije službenog prijenosa vlasti. Hrvatskoj treba stabilnost. Stavljala sam naglasak na naše vrijednosti, Domovinski rat, branitelje i njihove porodice. Ja večeras ne namjeravam vraćati niskim udarcima, ovo je država krvlju stvorena, ljubavlju nošena i neka tako i ostane - rekla je Grabar-Kitarović.

Poručila je hrvatskom narodu "najjači smo kad smo zajedno".

- To smo pokazali u ratu, moramo to pokazati u miru. Ne vjerujte lažnim prorocima, onima koji gledaju svoje interese, cijenite ljude koji daju sebe za ovu državu. Nemojte se dijeliti. Zahvaljujem i onima koji nisu dali glas meni, nadam se da ćemo se svi okupiti oko zajedničkih vrijednosti. Nekima možda zajedništvo jest otrcana riječ. Meni nije. Pozivam vas na zajedništvo. Milanoviću želim još jednom zaželjeti svaki uspjeh, to je u interesu naše djece. Ja ću biti tu, tu sam, ostajem u Hrvatskoj, nadam se da ćete shvatiti i da ćete mi dopustiti ako sutra odem na deset, petnaest dana odmora, nisam ga imala pet godina - rekla je Kolinda.

"Preostaje mi završiti doktorat. Gospodine Zoranu Milanoviću, svima u Hrvatskoj i diljem svijeta, želim mir i dobro. Hvala vam", zaključila je na kraju.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.