open-navfaktor-logo
search
Skupština KS
Konaković snimao zastupnike na hodniku, Zahiragić snimao Konakovića
Današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo na kojoj se glasalo o izvještajima zdravstvenih ustanova u Kantonu Sarajevo nisu željeli prisustvovati zastupnici Demokratske fronte i Stranke demokratske akcije.
17.06.2021. u 10:13
get url
text

Ovo je bio svojevrsni bojkot sjednice jer, kako je za Faktor kazala Jasmina Biščević-Tokić, ne žele podržavati političku smjenu najhrabrijih ljudi koji su se boili protiv koronavirusa izlažući svoje i živote svojih porodica.

Iz skupštinske sale izašao je zastupnik Elmedin Konaković te je mobitelom snimao zastupnike koji su bili van sale, kazavši da želi da pokaže da izbjegavaju kvorum, kako se sjednica ne bi održala.

- Zastupnici SDA i DF-a su i danas pokušali opstruirati rad sjednice. Pokušali su zapravo spriječiti glasanje o radu ustanova u oblasti zdravstva. Čuvaju prije svega KCUS i Apoteke Sarajevo. Nisu uspjeli opstruirati rad, šefovi neće biti zadovoljni. Zastupnici SBB-a su odgovorno nastavili sa radom i na tome čestitam – napisao je Konaković, koji vjeruje da opozicija ima obavezu da osigura kvorum?! 

Izostanak sa sjednice su ranije opravdali Sabahudin Delalić, Neira Dizdarević, Mirza Čelik i Fahrudin Pecikoza.

Istovremeno Konakovića je snimao zastupnik Haris Zahiragić.

- Nervoza je, pa zastupnici koji vladaju Kantonom Sarajevo su počeli snimati videa po hodnicima, valjda pokušavaju saprati svoju savjest. Mogu saprati savjest, ali ne mogu saprati sramotu koju su ovakvim glasanjem napravili, a izbori su blizu. Zadovoljstvo je biti na drugoj strani – napisao je, između ostalog, Zahiragić koji je također objavio video snimljen ispred sale.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.