open-navfaktor-logo
search
Prijem u OKBiH
Lana Pudar: Čast je predstavljati BiH na svim takmičenjima
Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine organizovao je prijem sportista i trenera povodom osvajanja medalja na sportskim takmičenjima u 2022. godini i to sa Mediteranskih igara Oran 2022 i EYOF Banska Bistrica 2022.
27.10.2022. u 14:50
get url
text

Naša najbolja plivačice Lane Pudar nakon dvije zlatne medalje osvojene na MI u Oranu, u svoju kolekciju medalja uvrstila i historijsku zlatnu medalju sa Evropskog prvenstva za seniore u Rimu.

- U ime svih sportista hvala Olimpijskom komitetu BiH. Čast je predstavljati BiH na svim takmičenjima - kazala je Lana, pa nastavila:

- Mnogo mi znači podrška OKBiH. Osjećam se ugodno ovdje i to je najbitnije. Ova godina je bila izvrsna za mene. Najnačajniji rezultat je zlato na Evropskom prvenstvu.

Krajem godine učestvujem na Svjetskom prvenstvu u malim bazenima u Australiji na kojem ću se potruditi ostvariti dobar rezultat.

Naredne godine fokus je isplivavanje olimpijske norme za Pariz 2024. godine - kazala je najbolja bh. plivačica.

{$galerijaFotografija}

Pored Lane prijemu su od sportista prisustvovali osvajači bronzanih medalja sa MI Oran, iz džudoa Larisa Cerić, Anđela Samardžić, Toni Miletić, karatea Nejra Sipović, Hamza Turulja i Rijad Džuho, te naša mlada i perspektivna plivačica Iman Avdić, koja je osvojila bronzanu medalju na EYOF-u Banska Bistrica 2022.

 

_DSC1258.JPG
1 od 12
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.