open-navfaktor-logo
search
Svjetski kup
Lana Pudar se vraća u bazen, kreće borba za novu medalju
Lanu Pudar, najbolju bosanskohercegovačku plivačicu, nakon odmora čeka nastup na Svjetskom kupu u Berlinu, koji se održava u organizaciji Svjetske organizacije vodenih sportova.
21.10.2022. u 08:33
get url
text

Mlada Mostarka danas će se od 9.22 sati takmičiti u disciplini 200 metara delfin. Lana se nalazi u trećoj kvalifikacionoj grupi.

Ukoliko izbori finale, bh. plivačica će za medalju plivati večeras od 19.36 sati.

Prvi je ovo nastup za Lanu Pudar poslije dva mjeseca pauze. Podsjetimo da je Pudar u Rimu postala seniorska prvakinja Evrope upravo u disciplini 200 metara delfin.

Svjetski kup u Berlinu okuplja najbolje plivačice. Takmičenje počinje danas i trajat će do 23. oktobra.

- Iza nas je vrlo uspješan i intenzivan period koji je i nas odrasle koji smo dio Laninog tima, poprilično iscrpio, a zamislite tek koliko je onda iscrpio jednu djevojčicu od svega 16 godina. S treninzima u novoj sezoni krenuli smo lagano od 12. oktobra. Posljednje dvije sedmice treninzi su bili vrlo naporni, tako da su ruke i noge dosta teške, ali to nikako ne znači da na Svjetski kup idemo rekreacijski. Lana će sigurno dati svoj maksimum jer ona drugačije i ne zna plivati i svakako da će htjeti postići što bolji rezultat - kazao je jedan od Laninih trenera Damir Đedović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.