open-navfaktor-logo
search
Svađa u "Trojci"
Lemezan iz Naše stranke napisao, pa obrisao: Vojin Mijatović je SDP-ova tetka iz Banje Luke
Nastavlja se Facebook rat u sarajevskoj "Trojci". Nakon Vojina Mijatovića, potpredsjednika SDP-a, koji se jutros oglasio propitujući odnose u koaliciji koja čini Vladu i većinu u Skupštini Kantona Sarajevo, uzvratio je Redžo Lemezan, istaknuti član Naše stranke u Sarajevu i vijećnik sa Ilidže. 
17.12.2021. u 13:39
get url
text

Međutim, Lemezan je nedugo nakon što je objavio šta misli o Mijatoviću, koalicionom partneru iz "Trojke", ovu svoju objavu obrisao. 

Mijatovića je nazvao "tetkom iz Banje Luke" koja kritikuje "državničke poteze Vlade KS".

VEZANI TEKST - Mijatović: Od stranaca sam čuo da naši partneri podržavaju legitimno predstavljanje, preispitati odnose u "Trojci"

Napisao je, između ostalog, da "Mijatović poziva SDP da preispita odnose u 'Trojci', a ja pozivam SDP da preispita organizaciju u Banjoj Luci koju vodi dotični Vojin".

Osim podsjećanja da Mijatović "slavi 9. januar", što se odnosi na izjavu ovog SDP-ovca od prije koju godinu, Lemezan tvrdi da Mijatović "sve radi kako bi narušio jednu zdravu ideju u našoj državi", što će reći koaliciju "Trojka".

Inače, ovo nije prvi put da iz Naše stranke "Trojku" i vlast u KS nazivaju jedinom zdravom idejom, najboljom vlasti ikada i tome slično, izostavljajući i najmanju mogućnost samokritike.

Što se dvojca tiče, Vojin Mijatović je na posljednjim izborima dobio 709 glasova u Banjoj Luci, Redžo Lemezan 445 na Ilidži, o čemu je već počela rasprava na društvenim mrežama. 

VEZANI TEKST - SDP odgovorio Našoj stranci na saopćenje o Karić: Nerad pokušavate nadomjestiti PR trikovima

Varnice između SDP-a i Naše stranke zaiskrile su i prije nekoliko dana kada su se iz NS oglasili saopćenjem u kojem su oštro odgovorili na izjavu gradonačelnice Sarajeva Banjamine Karić o Zoranu Milanoviću, kao mogućem uzroku incidenta u Sarajevu, da bi potom SDP uzvratio istom mjerom. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.