open-navfaktor-logo
search
U organizaciji EMMAUS-a
Ljekari iz Sarajeva obavljaju u Potočarima besplatne preglede stanovnika Srebrenice
U ambulanti humanitarne organizacije MFS EMMAUS u Potočarima danas su organizovani besplatni pregledi stanovnika iz Srebrenice i drugih mjesta.
31.10.2021. u 12:26
get url
text

Elmedin Škrebo, pomoćnik direktora MFS EMMAUS, kaže da je dolazak ljekara u Srebrenicu postala ustaljena praksa, a danas su u Potočarima preglede vršila četiri ljekara.

- U prethodnom periodu, kao i danas, organizovane su različite vrste specijalističkih pregleda za stanovnike Podrinja, bilo da se radi o ginekološkim, kardiološkim pregledima ili o pregledu kod doktora opće prakse - rekao je Škrebo.

U proteklom periodu, preglede su vršili ljekari iz Tuzle, a danas je u Potočarima tim ljekara iz Sarajeva.

- Ljekari na naš poziv dolaze i besplatno pružaju svoje ljekarske usluge. Stanovnici su zahvalni na podršci, i mnogo im znači. Svakako da će se praksa dolaska i u narednom periodu nastaviti, jer su potrebe velike - istakao je Škrebo koji je dodao da EMMAUS ima u planu da ima stalnog ljekara u ambulanti u Potočarima, te da su procedure u toku.

Preglede pacijenata u Potočarima danas vrše doktori iz Sarajeva koje predvodi prof. dr. Fahrudin Smajlović.

- Ja sam i sentimentalno vezan za Srebrenicu, jer sam rodom s ovog kraja. Ovo je naš doprinos ovim ljudima koji žive ovdje, da im olakšamo bar na neki način. U Srebrenici su danas pored mene još doktori Ajdin Smajlović, Zerina Halilović i Rabija Mehmedagić. Očekujemo da ćemo danas izvršiti preglede više od stotinu osoba, kako iz Srebrenice, tako i iz drugih mjesta u okolini - ističe dr. Smajlović.

Veliki je broj onih koji koriste usluge ljekara koji dolaze po potrebi u Srebrenicu. Jedna od njih je i Nura Mustafić.

- Iskoristim priliku da se pregledam. Lakše mi je ovdje, i dobro je kad dođu doktori, olakšaju nama da ne moramo ići negdje dalje na preglede - rekla je Mustafić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.