open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo BiH
Majka Davida Dragičevića sastala se sa Gordanom Tadić, danas će dati iskaz
Glavna tužiteljica BiH Gordana Tadić sastala se sa majkom Davida Dragičevića Suzanom Radanović.
10.09.2021. u 12:37
get url
text

Na sastanku je razgovarano o aktivnostima koje Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine provodi u okviru predmeta stradanja Davida Dragičevića u martu 2018. godine. Suzana Radanović boravila je u Tužilaštvu BiH gdje se sastala sa Tadić, kao i zamjenicom glavne tužiteljice Ozrenkom Nešković, koja sa svojim timom postupa u ovom predmetu.

Suzana Radanović je upoznata sa provedenim aktivnostima Tužilaštva Bosne i Hercegovine, nakon preuzimanja predmeta iz Okružnog javnog tužilaštva u Banjoj Luci i Posebnog odjeljenja javnog tužilaštva RS-a.  

S obzirom na to da je Sud Bosne i Hercegovine krajem jula donio rješenje kojim su odbili dati suglanost na izjavu glavne tužiteljice Gordane Tadić o nepoduzimanju krivičnog gonjenja Suzane Radanović, ona će tokom današnjeg dana dati svoj iskaz u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, u svojstvu svjedoka-oštećene u ovom predmetu. 

U ovom predmetu Tužilaštvo Bosne i Hercegovine aktivno poduzima radnje dokazivanja u više segmenata, u cilju otkrivanja svih propusta koji su doveli do neefikasne istrage stradanja Davida Dragičevića, o čemu je nedavno i Ustavni sud Bosne i Hercegovine donio odluku utvrdivši povredu ustavnih prava roditelja Davida Dragičevića na djelotvornu istragu.

Intenzivan rad na ovom predmetu se nastavlja, poduzima se više istražnih radnji, te će rezultati poduzetih aktivnosti biti vidljivi u javnosti u narednom periodu, najavili su iz Tužilaštva BiH. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.