navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Briga o porodici

Mame, ovo je najvrednija lekcija o ljubavi koju morate prenijeti na svoje kćerke

Činjenica da mnogi od nas sada rade iz udobnosti doma ostavlja nam više vremena za druženje s našim najmilijima, a to vrijeme može biti prilika i da djeci prenesemo neke vrijedne životne lekcije.

Objavljeno: 24.03.2020. u 15:13
get url
text
Foto: Ilustracija

Jedan od posebnih odnosa je i onaj između majki i kćerki. Svaka mama, između ostalog, želi da njezina kćerka jednog dana kada odraste, bude u potpunosti spremna za svoju prvu vezu i ljubav.

Svaka majka želi odgojiti snažnu, samouvjerenu i sretnu mladu ženu koja će jednog dana znati prepoznati i zdravu ljubav.
Nažalost, nasilje i zlostavljanje djevojčica su također dio naše stvarnosti zbog čega je još važnije da ih naučimo važnim životnim lekcijama prije nego ih pustimo u svijet.

Trebamo ih naučiti da slijede svoju intuiciju, da kritički razmišljaju, da znaju razliku između ljubavi i zaljubljenosti, da znaju da ljubomora nije znak ljubavi, da se ne natječu s drugim ženama i djevojčicama, da budu empatične kada je to potrebno, da žele pomagati drugima...

Međutim postoji jedna lekcija o ljubavi koju svaka majka mora prenijeti na svoju kćerku prije bilo koje druge, a to je da je ljubav prema samoj sebi najvažnija.

Djevojke i žene, naime, često stavlaju potrebe drugih ispred svojih. Ono što svaka majka treba naučiti svoju kćerku je da prije svega voli sebe i da svoje potrebe stavlja na prvo mjesto.

Naučiti svoju kćerku da voli sebe i da cijeni samu sebe je najvažnija lekcija o ljubavi koju majka može prenijeti na svoju kćerku, a koja će joj pomoći da jednog dana u vezi, ali i životu bude brižna i topla, ali i jaka i pravedna.