Pomoć migrantima

Merhametova akcija "Dajem slatkiš za tvoj osmijeh" produžena do 17. novembra

Foto ilustracija
FOTO: Anadolija

Akcija koja ima za cilj prikupljanje pomoći djeci migranata produžena je za sedam dana

Humanitarna akcija prikupljanja pomoći za djecu migranata u Bosni i Hercegovini pod nazivom "Dajem slatkiš za tvoj osmijeh“, koju je pokrenuo "Merhamet“ trajat će do 17. novembra ove godine. Zapravo, sedam dana duže nego što je bilo prvobitno planirano.

Akcija, koja se od 29. oktobra provodi u osnovnim i srednjim školama u Federaciji Bosne i Hercegovine, trebala je trajati do 10. novembra.

- Odluka o produženju akcije donesena je zbog toga što je u brojnim školama u toku provođenje on-line sedmice tokom koje učenici neće dolaziti na nastavu u školi, nego će nastavu pratiti on-line. O ovome su predstavnici pomenutih škola obavijestile "Merhamet“, uz molbu da se akcija produži za još jednu sedmicu. Stoga je „Merhamet“ odlučio da se trajanje akcije "Dajem slatiš za tvoj osmijeh“ produži do 17. novembra, kako bi ona bila što uspješnija i kako bi se omogućilo što veće broju učenika da se uključi u ovu humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za njihove vršnjake iz Sirije i drugih zemalja - obrazloženo je iz Merhameta.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga