open-navfaktor-logo
search
Japan
Milijarder traži saputnicu za odlazak na Mjesec
U oglasu se navodi kako zainteresirane djevojke trebaju biti slobodne, starije od 20 godina, pozitivne i zainteresirane za putovanje u svemir
13.01.2020. u 10:15
get url
text
Maezawa japanski milijarder

Japanski milijarder Yusaku Maezawa traži djevojku koju će povesti na planirani put na Mjesec, prenosi Anadolu Agency (AA). Maezawa bi 2023. godine raketom kompanije SpaceX trebao odletjeti na Mjesec, a BBC javlja da je na internetu objavio oglas u kojem navodi da na putovanje želi ići s "posebnom djevojkom" te poziva zainteresirane djevojke da se prijave.

U oglasu se navodi kako zainteresirane djevojke trebaju biti slobodne, starije od 20 godina, pozitivne i zainteresirane za putovanje u svemir.  Nakon što je nedavno prekinuo vezu s 27-godišnjom glumicom Ayame Goriki, 44-godišnji Maezawa bi novu saputnicu za turističku posjetu na Mjesecu trebao izabrati krajem marta ove godine.

Japanski biznismen i kolekcionar Maezawa početkom ove godine je na Twitteru objavio kako će nasumičnim izborom stotinu pratilaca nagraditi sa ukupno sto miliona jena (912.000 dolara).  Njegovo bogatstvo se procjenjuje na tri milijarde dolara.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.