open-navfaktor-logo
search
Morao otići
Miralem Pjanić otkrio zašto je napustio Barcu i opet "bocnuo" Ronalda Koemana
Miralem Pjanić, fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine, ovog ljeta iz Barcelone je prešao na jednogodišnju posudbu u Bešiktaš.
05.10.2021. u 09:33
get url
text

Jedan od glavnih razloga napuštanja Nou Campa je "sukob" sa trenerom Ronaldom Koemanom, odnosno činjenica da je nizozemski stručnjak ignorisao našeg veznjaka.

Pjanić je govoreći za beIN Sports ponovo "bocnuo" Koemanu, sa kojim se nije rastao u lijepim odnosima.

- Moj transfer nije bio lak. Prošle godine u Barceloni naš trener je donosio odluke koje nisam mogao puno razumjeti. Prošle godine nisam imao sreće. Zapravo, mogao sam igrati za Barcelonu. Trebalo mi je još malo vremena. Međutim, odluka našeg trenera bila je takva. Morao sam riješiti ovaj problem. Morao sam pronaći klub u kojem bi mogao igrati. Kao što sam rekao, ja sam fudbaler koji uvijek želi biti na terenu - rekao je Pjanić, dodavši:

- Barceloni je možda potreban pravi lider da bi se vratio na noge. Barca će se kad, tad vratiti, ali bit će potrebno određeno vrijeme. Uvijek je među četiri ili pet najvećih klubova svijeta i vratit će staru slavu.

Pjanić je prošle sezone za Barcu nastupio na 30 utakmica, odigravši ukupno 1.295 minuta, a ostao je bez učinka - nije postigao ni jedan gol, niti je upisao asistenciju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.