navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Virtualna ceremonija

MTV Video Music Awards u znaku Lady Gage: Pjevačica osvojila čak pet nagrada

Lady Gaga bila je zvijezda ovogodišnje, uglavnom virtualne ceremonije dodjele MTV Video Music Awards sa osvojenih pet nagrada, uključujući pjesmu godine, umjetnika godine i saradnju godine za numeru "Rain on me".

Objavljeno: 31.08.2020. u 12:14
get url
text

Hit "Rain on me" napravljen zajedno sa Arianom Grande, Lady Gaga je prvi put izvela uživo.

Kako prenosi The Guardian američka pjevačica vodila je sa devet nominacija i ostavila snažan utisak izgledom tokom nastupa noseći raznovrsne maske.

Muzičar The Weekend osvojio je glavnu nagradu (video godine) za spot za "Blinding Lights".

I Lady Gaga i The Weekend poslali su poru

ke gledateljima da "nose maske" i tražili "pravdu za Jacoba Blakea i Briona Tailer.



- Nosite maske to je znak poštovanja - kazala je Lady Gaga za vrijeme jednog od njenih nekoliko pojavljivanja na bini dok je primala nagrade.

The Weekend, prvi izvođač večeri i dobitnik glavne nagrade, odao je priznanje Blakeu i Tailer, dvoje crnih ljudi u koje je pucala policija.



- Zaista mi je teško da slavim sada i uživam u ovom trenutku, tako da ću samo reći pravda za Jacoba Blakea i pravda za Brionu Tailer - dodao je The Weekend.

Cermonija dodjele MTV Video muzičkih nagrada počela je trenutkom kada je domaćin Keke Palmer rekao gledateljima da je predstava posvećena Chadwiku Bosemaneu koji je umro u petak u 44. godini života od raka.

- Posvećujemo večerašnju predstavu čovjeku čiji duh je dodirnuo toliko ljudi. On je pravi heroj ne samo na platnu. Njegov utjecaj živi zauvijek - rekao je Palmer.



Veći dio predstave bio je ipak posvećen zabavnim izvođenjima, nekim unaprijed snimljenim, uključujući i na raznim lokacijama u New Yorku, mada lokacije nisu uvijek bile jasne.

Ceremonija dodjele MTV Video muzičkih nagrada trebala je prvobitno biti održana u Barclays centru u njujorškom kvartu Brooklyn, ali planovi su promijenjeni zbog pandemije.



Kolumbijski pjevač i dobitnik nagrade za najbolju latino pjesmu, Maluma, pjevao je iz Brooklyna, dok je "The Weeknd" izveo svoje numere sa Manhattana.

Pop grupa BTS, koja je dobila četiri nagrade uključujući najbolji pop i najbolju grupu, nastupila je iz Južne Koreje, unaprijed snimljenim izvođenjem.