open-navfaktor-logo
search
Sve zbog potvrde
Na bizaran način pokušao izbjeći vakcinaciju: Pokazao umjetnu kao svoju ruku
Muškarac (50) pokušao je podvaliti umjetnu ruku kao svoju prilikom vakcinacije protiv COVID-19 u Italiji. On je, naime, htio dobiti Covid-potvrdu, ali da se ne vakciniše.
04.12.2021. u 22:31
get url
text

Prevaru je uočila medicinska sestra Filippa Bua koja je primijetila nešto čudno.

- Boja kože bila je neuobičajena, puno svjetlija na mjestu gdje se trebao vakcinisati – kazala je Bua za CNN i dodala kako je nakon pregleda shvatila da je ruka lažna i napravljena od silikona.

- Prvo mi ga je bilo žao, jer sam mislila da ima protezu i pitala sam se jesam li ga natjerala da mi pruži tu ruku za vakcinaciju, ali onda je priznao da je namjerno nosio lažnu ruku kako ne bi primio vakcinu – ispričala je medicinska sestra.

Filippa Bua, koja je medicinska sestra od 1987. godine, navodi kako je to što je 50-godišnjak učinio kod nje izazvalo niz emocija.

- Na samom početku bila sam iznenađena, onda sam bila ljuta, osjećala sam se profesionalno uvrijeđenom, nije pokazivao poštovanje prema našoj inteligenciji i našoj profesiji – kazala je.

Regionalna vlada Piemonta osudila je ovaj pokušaj prevare sistema.

- Slučaj bi se mogao okarakterizirati kao "smiješan", no govorimo o gesti ogromne težine, neprihvatljivoj za žrtvu koju cijela zajednica plaća zbog pandemije - stoji u zajedničkom saopćenju predsjednika i zdravstvenog savjetnika regije Piemont.

Predsjednik regionalne vlade Piemonta Alberto Cirio naveo je da je incident "uvreda za zdravstveni sistem regije, koji je među prvima u Italiji po obimu vakcinacije".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.