open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo BiH
Nakon višemjesečnog bjekstva predao se osumnjičeni iz predmeta "Storage"
Osumnjičeni za više krivičnih djela iz predmeta kodnog naziva "Storage" Predrag Petković, rođen 1987. godine, koji je potraživan međunarodnom potjernicom nakon višemjesečnog bjekstva u prisustvu advokata predao se Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.
03.10.2022. u 14:00
get url
text

- Navedeni osumnjičeni pod istragom je u predmetu kodnog naziva 'Storage', koji je povezan s aplikacijama Sky i Anom, kao jedan od organizatora organizovane kriminalne grupe s područja Bosanske Gradiške i drugih mjesta, osumnjičen je za krivično djelo organizovani kriminal u vezi s neovlaštenim prometom opojnih droga, neovlaštenim prometom oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne namjene, krijumčarenjem ljudi te krivičnim djelom teška krađa - saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Pojašnjeno je da se radi o predmetu za organizirani kriminal, koji je povezan s međunarodnim krijumčarenjem opojnih droga i drugim krivičnim djelima u kojem Tužilaštvo, u saradnji s partnerskim institucijama u BiH, zemljama regiona, EU i svijeta vodi istragu protiv grupe koja je djelovala na području BiH i inostranstva.

Nakon što ispita osumnjičenog, postupajući tužilac donijet će odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.