open-navfaktor-logo
search
Fenomenalan rezultat
Nedžad Husić među osam najboljih boraca svijeta
Za Husića je ovo bio debitantski nastup u seniorskoj konkurenciji do 68 kilograma
16.05.2019. u 22:01
get url
text

Član sarajevskog Novog Grada Nedžad Husić  danas se na Svjetskom prvenstvu u taekwondou za seniore koje se održava u Manchesteru, plasirao među osam najboljih boraca svijeta.

Za Husića je ovo bio debitantski nastup u seniorskoj konkurenciji do 68 kilograma.

Husić je u prvom kolu  porazio predstavnika Azerbejdžana, trećeplasiranog sa SP, te u narednim borbama pobjedio predstavnike Čilea i Srbije,  a u borbi za medalju izgubio od predstavnika Rusije Alexeya Denisenka, drugog nosioca sa svjetske rang- liste.

Ovo je  najveći taekwondo rezultat za našu državu do sada u seniorskoj konkurenciji, naglašavaju iz Taekwondo kluba Novi Grad.

Takmičare vodi trener nacionalne selekcije, Haris Husić.

- Ovo je  izvanredan rezultat za našu državu, a posebno za taekwondo klub Novi Grad Sarajevo, koji je u nekoliko zadnjih godina, neprikosnoven sa rezultatima na nacionalnom nivou, a u samom vrhu je i u okruženju. Nedžad je poražen u borbi za medalju. Mi smo iskreno ostvarili cilj, zbog kojeg smo i otišli, a to je prikupljane bodova na svjetskoj rang - listi. Nedžad nakon ovog nastupa dobija 25 bodova što će ga dovesti na 70. poziciju, što je ogroman napredak od kada je počeo nastupati u seniorskoj konkurenciji. Nedžada u nastavku sezone još očekuje nekoliko turnira G klase i Evropsko seniorsko prvenstvo u Italiji - izjavio je trener Haris Husić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.