open-navfaktor-logo
search
Nakon dezinformacije
Nevakcinisani igrači mogu igrati UEFA-ina takmičenja
Nakon što se pojavila informacija da će UEFA uvjetovati klubove i igrače da će samo vakcinisani igrači moći igrati UEFA takmičenja, stigao je demant.
04.02.2022. u 12:03
get url
text

Direktor Partizana Miloš Vazura prenio je vijest da će samo vakcinisani igrači moći igrati UEFA-ina takmičenja.

- Dobili smo smjernice od UEFA-e na online sastanku da će PCR testovi, odnosno medicinsko izuzeće, važiti još samo u prvom dvomeču druge faze takmičenja u Ligi konferencija i da poslije toga oni koji ne budu vakcinisani neće moći da igraju utakmice u evrokupovima - rekao je Vazura.

Nekoliko sati kasnije stigao Sindikat profesionalnih fudbalera Srbije je uputio demant te molbu Vazuri da u javnost ne plasira pogrešne informacije.

- Molimo sve medije da obavijeste javnost, da je danas UEFA objavila odluku kojom je za igranje u UEFA-inim takmičenjima, neophodno samo testiranje, a ne obavezna vakcinacija, kako je objavio direktor FK Partizan Miloš Vazura.

Molimo direktora FK Partizan Miloša Vazuru, da neistinitim i neproverenim informacijama, ne pravi štetu svom klubu, igračima i srbijanskom fudbalu. UEFA je ozbiljna organizacija, koja se ponaša odgovorno u vremenima kada se čitava Evropa susreće sa izazovima koje je prouzrokovao COVID-19 - naveli su iz Udruženja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.