I na sud će ako treba

Nikšić o tvrdnjama novinarke N1: Dajte tog svjedoka da sam je pipnuo, napravila je zvijezdu od sebe, ovo nije struka

FOTO: Damir Hodžić

Nermin Nikšić, predsjednik Socijaldemokratske partije, porekao je tvrdnje novinarke N1 Sunčice Šehić da se neprimjereno odnosio prema njoj.

Kako je portal N1 Sarajevo objavio, nakon jučerašnje press konferencije o infrastrukturalnim projektima u Kantonu Sarajevo, koju je ministar saobraćaja Adnan Šteta održao u centrali SDP-a, Nikšić je zaustavio novinarku Šehić na izlazu iz sale, hvatajući je za ruku, te joj u više navrata ponovio da je "jadna" zbog pitanja koje je postavljala na konferenciji.

Nikšić gostujući u emisiji "U fokusu" na OBN-u izjavio kako su tvrdnje novinarke Sunčice Šehić potpuna neistina, te da ju nije ni dohvatio, a ni prišao.

VEZANI TEKST - Novinarke u Sarajevu sve češće žrtve verbalnog nasilja Konakovića, Forte i Nikšića

- Prekidala je pet puta čovjeka u odgovaranju, da su svi koji su bili tu gledali "šta se dešava". Ona je prišla meni, ja sam stajao na vratima pozadi, uopće nisam bio tu. Bila je sva ponosna, ja sam rekao, ne znam. Čak sam je i persirao. Rekao samo joj: "Molim Vas pogledajte šta ste pitali, ovo je jadno da Vi ne razumijete šta čovjek objašnjava i šta govori". Bilo je 20 svjedoka – kazao je Nikšić.

Voditelj Zvonko Komšić uzvratio je Nikšiću da i novinarka Šehić ima svjedoke.

-  Dajte svjedoka da sam je pipnuo za ruku. Ja sam spreman da idem na sud, da platim kaznu i odgovaram. Nikakav problem – odgovorio je Nikšić.

Predsjednik SDP-a zatim je istakao kako se ne može pokazati tačnim nešto što nije tačno, te je odgovorio na pitanje da li će se izviniti novinarki.

- Za šta da se izvinjavam? Evo izvinjavam se, nemam pravo ja na svoj stav i svoje mišljenje, a ona ima. Napravila je od sebe zvijezdu, dohvatio je nisam, neka kaže je li ona prišla meni ili ja njoj – izjavio je Nikšić dodajući kako je i on na strani struke, ali da ono što je uradila novinarka Sunčica Šehić "nije bila struka".

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga